Firmamız okul ve üniversite benzeri eğitim ve öğrenim görülen ortamların havalandırma ihtiyaçlarına çözümler üretmektedir. Okullarda, dersanelerde, yuvalarda ve anaokullarında havalandırma nasıl olmalıdır? veya okul için ne tür havalandırma sistemi gereklidir? tüm soru ve cevapları yazmızın devamında bulabilirsiniz. Kafanıza takılan soruları ve detaylı bilgi almak için müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.
Okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin çoğu zamanı sınıflarda geçmektedir. Sadece teneffüslerde kapı ve pencereler açılarak doğal havalandırmanın yapıldığını düşünürsek içeride bulunulduğu zaman içerisinde havanın kalitesinin giderek azaldığı görülür. Havalandırma sistemleri yardımıyla pozitif basınç kullanılarak pencere altlarından veya tavandan açılacak menfezlerle içeride bulunan kirli hava temiz havanın verilmesiyle koridora atılır. Böylece yaz ve kış aylarında iç sıcaklık korunarak havanın kalitesi arttırılmış olur.
Okul Tuvaletlerinin Havalandırılması
Okul tuvaletlerinde de hava değişimi en az saatte 5 kez olmalıdır. Böylece içeride bulunacak hava taze kalır. Sınıflara ve diğer bölgelere verilen hatlarla tuvaletlere verilen hatları ayrı tutmalı böylelikle havalandırma sistemi çalışmadığı zamanlarda tuvaletten sınıflara pis kokuların taşınması engellenmelidir.
Okul Laboratuarlarının Havalandırılması
Kimya laboratuarlarında deney setleri üzerinde yerleştirilecek davlumbaz ile egzoz havalandırması yapılırken yere yakın noktalardan temiz hava içeriye verilebilir. Böylelikle ortaya çıkacak gazlar teneffüs edilmeden atılarak yerine taze hava verilmiş olur.
Anaokulu ve Yuvalarda Havalandırma
Çocukların uzun süre zaman geçirdikleri alanlar olan anaokulu ve yuvalarda havalandırma sistemi gereklidir. Oyun alanlarında meydana gelen tozlu havanın doğal havalandırma yollarıyla atılmaya çalışması yeterli değildir. Dışarıdan gelecek filtrelenmemiş hava çocuklar için sağlıklı olmayacaktır. Mekan içi ısı değerlerinin sabit tutulması ve havanın tazelenmesi için havalandırma ve iklimlendirme sistemlerine ihtiyaç duyulur. Egzoz sistemleri sınıfların dışında koridorda toplanılarak dışarı atılabilir. Solunum yollarıyla bulaşan hastalıklara karşı ön filtre ve torba filtre kullanılmalıdır. Tuvalet, banyo ve mutfaklarda uygulanacak egzoz sistemleri genel havalandırmadan bağımsız olmalıdır. Havalandırma sisteminin kurulmasına imkan olmayan yerlerde içeride ki havayı sürekli temizleyecek cihaz kullanılmalıdır. Böylece içeride ki hava aktif karbon filtreler yardımıyla temizlenir.
Üniversite Amfilerinde Havalandırma
Uzun süre içerisinde kalabalık grupları barındıran üniversite amfilerinde önemli olan içeride bulunan insanların ilk girdikleri andan itibaren dikkatlerini koruyabilmeleridir. Havalandırma sistemleri içeride bulunan sıcaklığı koruyarak içeriye taze hava sağlar böylece ihtiyaç olan hava temizlenirken mevsimin şartlarına uygun olarak ısı sabit tutulur. Havalandırmanın yanında iklimlendirme sistemiyle istenilen ısı içeride hakim kılınır. Bu tür yerlerde sıcaklık ortalama 25 derecede tutulmalı ve nem %60 seviyesini geçmemelidir. Amfilerin yapıları itibariyle taze hava altlardan her tarafı kapsayacak şekilde dağıtımı yapılmalı ve egzoz havalandırması için tavandan menfezler yardımıyla çekilmelidir.